Alor - Indonesien, ett paradis med stort och smått

Fullbokat!

Alor

När hösten börjar krypa närmare kan det vara skönt att förlänga sommaren. Åk med till Indonesien och upplev den rätt avlägsna ön Alor. Flyget hit går via Bali och sen vidare inrikes till ön Alor. 13 nätter boende med helpension. 2 båtdyk / dag inklusive tank, vikter och guide samt obegränsad dykning på husrevet. Husrevet och stranden sjuder av liv. Här kan du hitta nakensnäckor, skorpionfisk, frogfish, pipepfish, sjöhästar, bläckfiskar, rockor eller små hajar som söker mat i det grunda vattnet.
Ute vid reven finns möjlighet att se hajar, sköldpaddor, rockor och lite större fiskar så oavsett du gillar stort eller smått så finns chansen till riktigt fräck dykning. Reven är i fantastiskt god kondition och dykplatserna mycket varierande och sjuder av liv., Rev-, vägg-, muck- och strömdyk i en härlig mix.

Alorroom Alorshower

Boendet är enkelt men bekvämt och funktionellt nära och nära naturen. Helpension ingår med frukost, lunch och middag även te, kaffe och vatten. Fri tvätt ingår och alla marinparksavgifter. Måltiderna är oftast buffét style och förutom matsalen så finns här även en liten lounge area med bibliotek, gôtt för avkoppling.

Vattnen kring Alor är kända för stora fiskar och valar som passerar ofta i området. Till exempel har man sett såväl blåval, späckhuggare, delfiner, knölvalar, kaskeloter som pilotvalar men även andra arter passerar här ibland. Hajarter som ses ibland är till exempel, wobbegonger, revhajar, hammarhaj, valhaj, rävhaj med flera. Även stora djur som dugonger, manta, örnrockor, mola mola och till och med svärdfisk ses då och då i vattnen kring Alor och dess grannöar. Självklart krävs det tur och att vara på rätt ställe vid rätt tidpunkt, rätt strömmar, rätt sikt, rätt temperaturer osv.

Alorrest alorboat

Totalt ingår 13 nätter boende på Alor med 11 dykdagar. Tank och vikter ingår med 2 båtdyk / dag och obegränsad* dykning på husrevet och fyllning av luft.
Innan du kommer till Alor ingår två nätter på Bali och du avslutar med 1 natt på Bali. Inrikesflyg i Indonesien ingår.
Vill du förlänga resan så går det självklart bra mot tillägg.
* Bra att känna till att tidvattnet här innebär starka strömmar och att dykning vissa tider på husrevet inte är möjligt att erbjuda. Tider och möjlighet till extra
dykning bestäms och planeras av resort management.


Tänkt program:

06 september 2018
Avresa

07 september
Ankomst till Bali

07 - 09 september
02 nätter boende i Sanur, del i dubbelrum inklusive frukost

09 september
Tidig morgon, transfer till flygplats och flyg till Alor (2 flyg totalt)
Transfer till resorten med bil och båt

09 - 22 september
13 nätter boende med helpension, del i dubbelrum
Dykning 11 dagar enligt info ovan inkl tank, vikter

22 september
Transfer till flygplats
Flyg till Bali (2 flyg)

22 - 23 september
1 natt boende del i dubbelrum inklusive frukost

23 september
Flyg hem

24 september
Åter i Skandinavien

Prisidé på programmet just nu från 25.890:-
Priset är baserat och uppskattat på nu (juni 2017) tillgängliga priser på hotell, inrikesflyg och resorter samt med när resan läggs ut gällande valutakurser.
(Boka flyget tidigt för att få bästa pris)

Internationellt flyg till Bali tillkommer.
Självklart bokar vi detta till dig om du önskar, boka tidigt för bästa priser och urval.

Tillkommer på plats:
Eventuell dricks, egen shopping och extra dykning, ev. hyra av utrustning.

Nakensnäcka

Tips!
Förläng resan efter önskemål, komplettera med till exempel någon eller några nätter i Singapore eller förläng på Bali. Allt går att lösa till självkostnadspris.
Vi reserverar oss för ändringar av utländska operatörers ändringar av prislistor och ändringar av gällande valutakurser. Endast slutbetalat arrangemang garanterar ett fast pris.

Header

Logga in

Logga in för att få information om din bokade resa.

Nyhetsbrev